משחוק – זוהי מילת הבאז שמסתחררת בכל תעשייה, ומבטיחה מעורבות, מוטיבציה ותוצאות. אבל רק לזרוק נקודות, תגים ולוחות הישגים לאפליקציה או לתהליך שלך זה לא מספיק.
למעשה, יש כמה מלכודות שיכולות להפוך את יצירת המופת המהודרת שלכם לבלאגן מוריד מוטיבציה. כדי להציל אותך מהגורל הזה, בואו נשפוך אור על 5 הטעויות המובילות בעיצוב gamification וכיצד להתרחק מהן:
- המכניקה היא לא קסם: נקודות, תגים ולוחות הישגים הם הכלים הנוצצים של משחקיות, אבל הם לא שרביט קסמים. לזרוק אותם לתוך העיצוב ללא הבנה ברורה של קהל היעד והתוצאות הרצויות זה כמו לבנות בית עם לגו – זה אולי נראה כיף, אבל זה לא יעמוד במבחן הזמן. איך להימנע מזה: לפני שצוללים למכניקה, צריכים להגדיר את המטרות. האם אנחנו רוצים מעורבות מוגברת של משתמשים, השלמת משימות משופרת או תוצאות למידה טובות יותר? ברגע שיודעים את ה"למה", ניתן להתאים את המכניקה ל"איך". לדוגמה, אם אנחנו רוצים שאנשים יסיימו משימות, עדיף סרגלי התקדמות או תגמול אבני דרך.
- לשכוח את פקטור הכיף: Gamification זה לא רק לעשות דברים; זה על להפוך את התהליך למהנה. אם המשתמשים מרגישים כמו מטלות עם צעדים נוספים, אז פספסנו את המטרה. איך להימנע מזה: עדיף להזריק אלמנטים של שובבות ואתגר. להשתמש בוויזואליה מרתקת, לשלב אלמנטים של סיפור, והצעו מגוון במשימות ובתגמולים. צריך לזכור, אנשים משחקים כי הם נהנים, לא כי הם חייבים.
- עומס יתר על המערכת: הפצצת משתמשים עם נקודות, תגים והתראות עלולה להיות מכריעה ולא יעילה. עומס מידע מוליד בלבול והתנתקות. איך להימנע מזה: לשמור על פשטות ומיקוד. עדיף כמה מכניקות מתוכננות היטב שמתאימות למטרות שלך. פחות זה לרוב יותר כשזה מגיע למשחק.
- התעלמות מהאלמנט האנושי: Gamification הוא לא פתרון אחד שמתאים לכולם. אנשים שונים מונעים מדברים שונים. אי התחשבות בהעדפות ובמוטיבציות של קהל היעד יכול להוביל לחוויה משחקית שתתמוטט. איך להימנע מזה: צרי לחקור את הקהל. להבין את הדמוגרפיה, תחומי העניין ומה מניע את הלקוחות. זה יעזור להתאים את המכניקה והאתגרים ולהדהד אותם.
- הזנחת בדיקות ואיטרציה: Gamification הוא תהליך חי ונושם. מה שעובד עבור קבוצה אחת אולי לא יעבוד עבור קבוצה אחרת, ומה שמרגש היום עשוי להיות בנלי מחר. כיצד להימנע מכך: לבדוק ולחזור על החוויה ללא הרף. צריך לאסוף משוב, לעקוב אחר מעורבות המשתמש ולהתאים את המכניקה לפי הצורך. צריך לזכור, אפילו המשחקים הטובים ביותר עוברים איטרציות מרובות לפני שהם מצלחיחים. על ידי הימנעות מהמלכודות הנפוצות הללו, ניתן להבטיח שעיצוב ה-gamification יהיה מרתק, יעיל ומשנה באמת. המטרה היא לרתום את הכוח של המשחק כדי להביא לתוצאות חיוביות, לא רק להוסיף רעש וצלצולים.