אוירה של לילה ויהי אור!
בניתי Gamification Designs בתחומי Learning ו- Performance לחברות מובילות בעולם Microsoft, Lexmark, Yahoo, SIngtel, AT&T, Paypal, Amdoc, Stubhub, Vodafone, Schneider electric

משחוק בארגונים ( Enterprise Gamification)

6 שנים Gamification Designer Manager בחברת Gameffective (היום Centrical). חברה שפתחה פלטפורמה של Gamification  בארגונים.

בניתי Gamification Designs בתחומי Learning  ו- Performance לחברות מובילות בעולם

Microsoft, Lexmark, Yahoo, SIngtel, AT&T, Paypal, Amdoc, Stubhub, Vodafone, Schneider electric 

דוגמאות מהניסיון שלי במשחוק ארגונים

משחוק של ביצועים במוקד שירות לקוחות של חברת תקשורת בינלאומית מובילה 

הבעיה – ביצועים נמוכים ו Turnover גבוה

המטרה – שיפור הביצועים במדדי השירות

לGameffective פלטפורמה למשחוק. עבור שיפור ביצועים השתמשנו בדר"כ בפלטפומה של ה-Race narrative (מרוץ מכוניות).
במקומות כאלו משתמשים הרבה באלמנט משחקי של תחרות. השימוש בו במרבית המקרים הוא שימוש נכון כי מדובר בדר"כ בצעירים תחרותיים.
מהנתונים עלה כי התחרויות שהמנהל מציב לעובדים אינן מספיקות להעלות את רמת הביצועים של העובדים ולכן חפשתי אלמנט תחרותי שיבוא מהנעה עצמית Intrinsic motivation.

אלמנט המשחק העיקרי – הימורים
האלמנט המשחקי העיקרי שיצרתי היה Bet on yourself (המר על עצמך). כאשר העובד מהמר על יעד מסויים, הוא מרגיש מחוייב לעמוד בן. ועוד יותר אם ההימור חברתי, כלומר, גם אחרים במוקד רואים את ההימור שלו.

משחוק שיתוף פעולה בצוותי שירות טכני של חברת הייטק בינלאומית

הבעיה – ההנהלה האמינה שחוסר שיתוף הפעולה בצוות פוגע בתוצאות  

המטרה – עידוד שת"פ בין האנשים בצוותים

אלמנט המשחק העיקרי – נצחון משותף
הסיפור ((narrative שנבחר היה ציד זומבים שבפלטפורמה של Gameffective הינו משחק ליחיד. על השחקן להתקדם מיבשת ליבשת בעולם ולמגר בה את כל הזומבים. הראשון שעושה זאת מנצח.
הפכתי את המשחק למשחק קבוצתי, הקבוצה המנצחת במשחק היא זו שסיימה למגר את הזומבים מכל היבשות. חבר בקבוצה שמתקדם מהר ביבשת וחבריו נשארים מאחור, לא יוכל לנצח את המשחק.
כדי לחזק מטרה זו הוספתי כלי נשק קבוצתיים, רק קבוצה המגיעה למספר נקודות מסוים של כל חבריה יחד, מקבלת כלי נשק קטלני במיוחד שעוזר לה בביצוע משימת המיגור.

מתן ייעוץ לחברת Enerjoy המפתחת פלטפורמה להעלאת המוטיבציה של עובדים במוקדי שירות. הפלטפורמה מציבה אתגרים ותחרויות המעודדים את העובדים לעמוד ביעדים ואף לעבור אותם.

הבעיה – חשיפת העובד לתחרויות כאשר מערכת המשחוק היא לא מערכת העבודה שלו

המטרה – חשיפת העובד לפלטפורמה תחת אילוצי הלקוח

אחד האתגרים של Enerjoy היה חשיפת העובד לתחרויות. במרבית המקרים עובד שידע על תחרות, בחר להשתתף בה ובדרך זו גם שיפר את ביצועיו. אבל כמו בהרבה מערכות ארגוניות, מערכת המשחוק אינה תמיד חלק אינטגרלי ממערכת העבודה של העובד. יש מקרים בה יש בקשה מפורשת מהארגון שמסך מערכת המשחוק לא יפריע לעבודה הרציפה של העובד. 
הארגון מאפשר שליחת הודעות ממערכת המשחוק אבל גם במידה מצומצמת.

אלמנט המשחק העיקרי – Appointment Dynamic (פגישה משתנה)
בבחירת אלמנט המשחק העיקרי עמד לנגד עיניי העובד. העובד שאני רוצה שיסתכל במסך התחרויות לא רק בזמן התחרות עצמה.
בחרתי בAppointment Dynamic (פגישה משתנה) – יצרתי קלף יומי, קליק על הקלף ואתה זוכה. הזכייה יכולה להיות קשורה למטבעות המשחק שניתן לממשם בחנות הוירטואלית , יכולה להיות זכייה של כח שייתן לך יתרון בתחרות הבאה, כמו זמן נוסף ועוד.
אם לא הקלקת על הקלף ביום מסוים, הוא לא נשמר לך ליום הבא.

בדרך זו הגדלתי את חשיפת העובדים למסך התחרויות והאתגרים, ההשתתפות בתחרויות גדלה וגם השורה התחתונה.

פוסטים באותו נושא

משחוק במוצר

פנתה אליי חברה מקטאר ובקשה שבאמצעות משחוק אבדל את האתר שלהם כך שהאנשים יבחרו לקנות אצלם. בפרוייקט גדול זה שלבתי מספר אלמנטים משחקיים עיקריים. אחד מהם היה – קופת חיסכון המבוססת על Progress bar (פס התקדמות).

משחקי גיבוש בלשיים בZoom ובTeams

בתקופת הקורונה חברות הייטק רבות משאירות את העובדים בבית, העבודה מתבצעת אבל השיחה על כוס קפה והצחוקים במסדרון חסרים. חסרה גם מילה טובה מהבוס וטפיחה על השכם. חסרה גם התחושה שאתם חלק מאגף, חברה, מה שבטוח קיימת תחושה מלאה שאתם שייכים למשפחה, לבית, לילדים, למקרר...